Amirul Safuan Bangkit Dengan Minyak Wangi ‘Ameer Safone’, Dua Tahun Pernah Terlantar Di Hospital & Berstatus OKU Bukan Penghalang

Shopee Sale


Amirul Safuan Hj. Mohd Ishak tidak menganggap status sebagai orang kurang upaya (OKU) menjadi batu penghalang untuk dirinya meneroka bidang perniagaan.

Peminat minyak wangi

ameer safone

Amirul selaku Ketua Pegawai Eksekutif Ameer Safone Ventures, berkata, dia memilih untuk menceburi pasaran minyak wangi tempatan kerana dia seorang pengumpul koleksi sejak sekian lama.

Kata Amirul, minyak wangi mempunyai tempat yang istimewa di hatinya kerana mengingatkan kepada Allahyarhamah ibu tercinta.

Minyak wangi mempunyai tempat yang istimewa di hati saya kerana ia mengingatkan saya kepada Allahyarhamah ibu tercinta. Ia benar-benar berfungsi sebagai sebuah mesin masa yang membawa kita kembali kepada memori, kenangan terindah atau detik-detik nostalgia.

Memperkenalkan tiga rangkaian wangian eksklusif iaitu Baiduri, Srikandi dan Mahkota, Amirul percaya bahawa jenama itu berpotensi untuk menjadi sebahagian daripada kejayaan integral Malaysia dalam usaha mencapai Matlamat Pembangunan Mampan (SDG) Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) dan mampu bersaing melalui sokongan daripada pihak kerajaan.

Selain itu, platform ini juga boleh membuka lebih banyak peluang ekonomi khususnya kepada golongan orang kurang upaya (OKU) untuk lebih aktif dalam pembangunan ekonomi negara.

Terlantar di hospital dua tahun

ameer safone minyak wangi

Mengekalkan pemikiran yang positif, Amirul yakin bahawa tiada yang mustahil, dan kejayaan boleh digapai dengan semangat dan tekad yang kuat.

 Terlibat dalam kemalangan pada tahun 2020 secara drastik telah mengubah hidup saya. Daripada menjalani kehidupan biasa, saya terlantar di katil hampir dua tahun. Walau bagaimanapun, saya enggan membiarkan kekurangan fizikal saya menjadi penghalang untuk saya berjaya.

Sebagai seorang Muslim, saya berpandukan kepada kepercayaan bahawa Allah SWT telah menjadikan kita manusia berakal dan secara lahiriah, kita mempunyai daya tahan untuk berkembang maju.

Saya amat bersyukur dan berterima kasih kepada Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO), bantuan zakat, institusi korporat serta keluarga dan rakan-rakan atas sokongan mereka yang tidak berbelah bahagi sepanjang perjalanan saya dalam pemulihan.

Amirul percaya bahawa terdapat banyak lagi pengalaman dan pencapaian yang masih belum diraih. Justeru, Amirul berazam untuk terus bangkit dan cuba mengejar kejayaan walaupun di sebalik kekurangan dirinya kini.

Satu perkara yang saya percaya adalah, kita harus kreatif dalam kehidupan ini. Kini terdapat pelbagai pelbagai kemudahan teknologi yang boleh membantu daya kreativiti kita walaupun dengan batasan fizikal, dan saya menggunakan kesemuanya.

Ramai berkata, bidang keusahawanan mempunyai banyak risiko yang bakal dihadapi, tetapi hakikatnya semua perkara ada risiko dalam hidup ini. Perkara yang menarik dalam dunia keusahawanan ini adalah anda boleh mengawal dan melakar perjalanan anda sendiri.

Manfaatkan kepakaran

ammer safone 3

Dalam pada itu, Amirul tidak menidakkan dia berdepan persaingan yang sengit namun dia melihat itu sebagai satu peluang besar untuk melonjakkan lagi barangan tempatan ke pasaran luar.

Pada mulanya, ramai yang ragu-ragu. Namun, dengan latar belakang saya dalam bidang perbankan dan pengurusan kewangan, saya memanfaatkan kepakaran dan pengalaman saya untuk menceburi bidang baharu.

Saya kekal yakin dan sering mendapat sokongan yang cukup luar biasa daripada pelbagai agensi termasuk rakan usahawan. Ini mendorong saya untuk terus mengejar cita-cita.

Sementara itu, Pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif WORQ, Stephanie Ping memberitahu kali pertama bertemu dengan Amirul di salah satu cara rangkaian perniagaan terkenal, WORQ Quarterly NetWORQ.

Saya sangat kagum dengan keupayaannya untuk berhubung dan mencari rakan usaha sama. Amirul berjaya memanfaatkan kekuatan komuniti kami dan menggunakan ruang kerja bersama untuk melancarkan perniagaannya.

Dari mula mencari ruang kerja kepada penyertaannya dalam acara kami, yang membawanya hubungan baharu, kisah Amirul adalah bukti semangat keusahawanan Malaysia dan kuasa masyarakat dalam membantu individu mencapai kejayaan mereka. impian.

Kami amat berbangga dengan kesungguhan Amirul. Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada penyokongnya kerana menjayakan perkara ini, termasuk Tan Sri Nazir Razak.

Kami mengucapkan terima kasih kepada semua ahli komuniti dan penyokong kami dan berharap dapat menunjukkan kepada semua orang di Malaysia bahawa keusahawanan boleh diakses oleh sesiapa sahaja, tanpa mengira keadaan. Bersama-sama, selagi kita menyokong satu sama lain, kita semua boleh berjaya.

Bagi yang ingin mengetahui maklumat lanjut atau ingin mendapatkan minyak wangi boleh melayari di laman sesawang http://www.ameersafone.com.

MENARIK:  [VIDEO] Janna Nick Terlampau Sayang Dini Schatzmann – ‘Terima Kasih Sebab Tahan Dengan Mental Saya’

khabarkini
khabarkinihttps://khabarkini.com
Berita terkini, hiburan dan trending di Malaysia.

Artikel Berkaitan

IKLAN PORTALShopee SaleShopee Sale

Facebook

Facebook KhabarKini

Paling Popular