Calon kerajaan perpaduan di Sg Bakap dah diputuskan

Shopee Sale

PRK SG BAKAP | Kerajaan perpaduan sudah memuktamadkan calon yang akan mewakili mereka dalam pilihan raya kecil yang diadakan tidak lama lagi.

Ketua Sekretariat Kerajaan Perpaduan Asyraf Wajdi Dusuki berkata identiti calon terbabit akan diumumkan secara rasmi pada malam esok.

Katanya keputusan berkenaan dicapai dalam mesyuarat Sekretariat Kerajaan Perpaduan Malaysia yang berlangsung di Seri Perdana, Putrajaya hari ini dan melibatkan pimpinan tertinggi PH dan BN.

"Calon yang akan mewakili kerajaan perpaduan pada PRK berkenaan telahpun dimuktamadkan dan akan diumumkan secara rasmi pada 12 Jun jam 9 malam," katanya.

Asyraf Wajdi yang juga Setiausaha Agung Umno menambah Rafizi Ramli dan Zambry Abdul Kadir dilantik sebagai pengerusi bersama jawatankuasa induk jentera pilihan raya kerajaan perpaduan.

PRK Sungai Bakap diadakan ekoran kematian penyandangnya, Nor Zamri Latiff, pada 24 Mei lalu selepas lebih tiga minggu dirawat di di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Seberang Jaya.

Dalam pilihan raya negeri yang diadakan pada 12 Ogos tahun lalu calon PAS yang mewakili PN itu mengalahkan Nurhidayah Che Ros dengan perbezaan 1,563 undi.

MENARIK:  Tuduhan rasuah: Dr M kata dirinya bersih, tiada apa nak disembunyikan

Nor Zamri memperoleh 15,433 undi manakala Nurhidayah 13,870 undi.

[Laporan lanjut menyusul]

Qistina Eryna
Qistina Erynahttps://khabarkini.com
Gantungkan azam dan semangatmu setinggi bintang di langit dan rendahkan hatimu serendah mutiara di lautan.

Artikel Berkaitan

IKLAN PORTALShopee SaleShopee Sale

Facebook

Facebook KhabarKini

Paling Popular